Verstappen til Mercedes? Kun ved et mirakel

Det er nu blevet officielt bekræftet, at Max Verstappen må forlade Red Bull før tid som følge af en performance-klausul i sin kontrakt. Men den kommer nok ikke til at gælde, medmindre der sker et mirakel i Ungarns grand prix…

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 3/8 2019 klokken 11:08

Der er i flere uger blevet spekuleret i, om Verstappen kan eller må skifte til Mercedes efter denne sæson. Helmut Marko fra Red Bull har officielt bekræftet, at der findes en sådan klausul:

"Denne klausul om ophævelse af kontrakten før tid findes. Men i øjeblikket har den ingen gyldighed", forklarer Marko til den østrigske kanal ”ORF”.

"For at den kan blive gældende, skal der ske noget helt usædvanligt i løbet på søndag. Vi er ikke urolige. Og selv om den skulle blive gældende, betyder det slet ikke, at Max vil gøre brug af den.“

Konkrekt betyder det, at hvis Verstappen ikke er i top 3 i den samlede stilling for kørerne efter Ungarns grand prix, så må han skifte til et andet team. Ellers forlænges hans kontrakt med Red Bull automatisk med en ekstra sæson.

Der skal dog ske noget drastisk, hvis den flyvende hollænder ikke er at finde i top 3 efter Ungarns grand prix: I øjeblikket er Verstappen nr. 3 i den samlede stilling med et forspring på 21 point til Vettel. For at Verstappen kan gøre brug af klausulen, skal Vettel altså vinde løbet og Verstappen slutte uden for pointene eller udgå.

Og da Red Bulls formkurve har været opadgående de sidste par løb, er det usandsynligt, at Verstappen skulle trække stikket på grund af et enkelt løb.

Toto Wolff fra Mercedes bruger ifølge vedholdende rygter meget tid på at spise morgenmad sammen med Max Verstappens far, Jos Verstappen, men Red Bull har iht. Christian Horner og Helmut Marko ikke modtaget nogen officiel henvendelse fra Mercedes angående Verstappen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin håber på koldt vejr Ungarns GP: 3. Frie træning - Hamilton igen-igen »