Haas overvejer udskiftning

Haas har kke haft en god start på 2019 sæsonen. Teamet ligger lige nu næstsidst i feltet og Kevin er røget ned som nr. 13 i mesterskabet. Kevin og Romain har også haft et par uheldige episoder hvor der har været kontakt imellem dem.

Günther Steiner . Copyright BMF1

Af: R.O. (ro@bmf1.dk) d. 1/8 2019 klokken 13:08

"Tak til Alfa Romeo," var teamchef Günther Steiners første kommentar til pressemødet i dag. Takken kommer efter at Alfa Romeo blev straffet i løbet i Tyskland, og det betød at begge Haas racere blev rykket to pladser frem i stillingen, og derved fik flere point med hjem til det hårdt trængte team.

"Nu har der været et par uheldige episoder med vores kørere, og jeg vil sætte mig sammen med dem i dag, og tale tingene igennem. Jeg fik ikke mulighed for at tale med Kevin og Romain lige efter løbet i Tyskland, for de ville ikke tale med mig. De får nu lov til at komme med deres version af hvad der skete, og så må vi finde en løsning. De må forstå at teamet kommer først, vi må prøve at få det til at virke når de er lige efter hinanden i løbet, for det er ikke noget problem når de har stor afstand imellem sig. Kommer de tæt på hinanden igen, og det kommer de til så må være afklaret med hvordan der skal køres, så de ikke kørere hinanden af banen."

"Team kemi er vigtigt, men det vigstigste er at de opfører sig ordentligt over for hinanden på banen og respektere teamet og deres kollegaer. Det må ikke blive personligt, så kan det ende galt."

Kevin Magnussen, Englands GPKevin Magnussen
Copyright BMF1


"Det har været oppe at vende om en af kørerene skal udskiftes. Det er en del af sporten. Lige nu har vi fokus på resten af denne sæson, og det vil ikke give mening at gøre noget i indeværende sæson, det vil virke for desperat, og så desperate er vi ikke. Det er vigtigt at kørerne kan fungere sammen, og det vil vi selvfølgelig se på til næste sæson."

"Det er vigtigt at vores kørere er stabile, og der kan komme på tale at vi skal have skiftet en af vores kørere til næste sæson. Jeg vil ikke sætte navn på, på nuværende tidspunkt. Der er altid en risiko ved at tage nye kørere ind som ikke har F1 erfaring."

Til spørgsmålet om Nico Hülkenberg eventuelt skal køre for Haas, svarer Steiner; "Jeg ved ikke hvordan Nico's kontrakt er hos Renault, men hvis han skulle køre for os, så vil det blive lidt af en farlig cocktail, set i lyset af Kevins og Nico's tidligere sammenstød på, og udenfor banen."

Romain Grosjean, Østrigs GPRomain Grosjean
Copyright BMF1


Det virker til at Steiner ikke lægger skjul på, at der skal ske noget i teamet til næste sæson. om det bliver Romain eller Kevin der skal forlade teamet er usagt, men lige nu peger det i retning af at Romain skal se sig om efter et nyt sæde til næste år.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen bør få andenpladsen fra Monaco Ingen splid mellem Kevin og Romain »