Christian Horner taler ud om Honda, Verstappen og Gasly

Christian Horner er et kendt ansigt i Formel 1-sammenhæng, og har brugt mange år på at opbygge Red Bull-teamet, og gøre dem til en af sportens helt store giganter. Nu taler teambossen ud; om motorsamarbejdet med Honda, Max Verstappen, og Pierre Gasly.

Pierre Gasly . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 2/5 2019 klokken 18:05

Christian Horner har været i spidsen for Red Bull teamet i en del år efterhånden.

Som teamboss for en af Formel 1-sportens allerstørste hold, fire F1-verdensmesterskaber i bagagen, og en Spice Girls-sangerinde som hustru, så er det ikke succeshistorier som englænderen mangler.

Som de fleste F1-interesserede ved, så har Red Bull og den tidligere motorleverandør Renault, skabt flere succeshistorier sammen, og har vundet verdensmesterskabet flere gange.

Kinas Grand Prix 2019. Mobil Esso fejrer 1000 løb i Formel 1. Pierre Gasly og Max VerstappenKinas Grand Prix 2019. Mobil Esso fejrer 1000 løb i Formel 1. Pierre Gasly og Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Men efter 2018 havde Red Bull fået nok, og efter at have set Honda-motoren an hos Toro Rosso i 2018, så var holdet overbevist og skrev kontrakt for 2018, men den japanske motorleverandør.

Christian Horner - og resten af teamet - virker til at være glade for deres nye japanske venner.

“Det gode ved at arbejde med Honda, er at de er fuldt fokuseret på Aston Martin Red Bull Racing og Toro Rosso, hvorimod tidlgere, hvor Renault har deres eget fabrikshold - og benzinleverandør - og vi var nødsaget til at vente i kø” udtaler Christian Horner.

Red Bull startede også et samarbejde med ExxonMobil tilbage i 2017, om levering af brændstof osv. til racerne.

Faktisk har brændstof, olier osv. stor indflydelse på motorerne og deres effekt/holdbarhed, hvilket også er årsagen til, at Red Bull var de eneste der kunne køre den nyeste specifikation af Renault-motoren i slutningen af 2018-sæsonen.”

“Esso Synergi-racerfuel og Mobil 1-motorolie, har været afgørende for Aston Martin Red Bull Racings succés.”

“Udviklingen af brændstof og smøremidler, spiller en stor rolle med de her hybrid-motorer, og vi ser store fremskridt, i samarbejdet mellem de to leverandører, Honda og ExxonMobil.”

Max Verstappen er - til trods for sin unge alder - uden tvivl en af feltets hurtigste kørere.

Til trods for at unge Verstappen er lynende hurtig, og kører i en af feltets hurtigste biler, så har han til tider lavet mange store fejl, som har kostet dyrt økonomisk for teamet, i form af genopbygning af bilen, og på point-kontoen.

“Max valgte et helt nyt gear, efter sidste års Canadiske Grand Prix. Måden han har kørt på, har været meget imponerende.”

“I anden halvdel af sidste sæson, scorede han også næstflest point efter Lewis Hamilton, og han har taget formen med sig henover vinteren og frem til i år” udtaler Christian Horner.

Og Christian Horner tror, at Max Verstappen kan kæmpe med helt oppe i den 'sjove ende'.

“Vi vil gerne give ham værktøjerne, så han kan kæmpe mod Ferrari og Mercedes”, slutter han om Max Verstappen.

Australiens Grand Prix 2019. Tredjeplads til en meget glad Max Verstappen. Valtteri Bottas vandt løbetAustraliens Grand Prix 2019. Tredjeplads til en meget glad Max Verstappen. Valtteri Bottas vandt løbet
Copyright Red Bull Contentpool


Holdkammeraten Pierre Gasly kørte enkelte F1-løb i 2017, og kørte en flot sæson i 2018, så derfor var det naturligt at han overtog Daniel Ricciardos sæde hos Red Bull Racing.

Pierre Gasly har haft en svær sæson indtil videre, og har leveret resultater som har fået flere til at spekulere om Gaslys fremtid hos Red Bull.

Christian Horner er dog mere positivt stemt overfor dem unge franskmand.

“Pierre har bare brug for noget tid. Det er et stort skridt at komme til Aston Martin Red Bull Racing, fra Scuderia Toro Rosso.”

“Australien var udfordrende, men han kørte et godt løb i Bahrain, og havde bagefter et solidt løb i Kina. At få hurtigste omgang - og det bonus point der følger med - var positivt for ham.”

Gasly har tydeligvis udviklet sig hen over sæsonen.

Bahrains Grand Prix 2019. Red Bull raceren slår gnisterBahrains Grand Prix 2019. Red Bull raceren slår gnister
Copyright Red Bull Contentpool


Til trods for, at han er langt bagefter sin teamkammerats præstationer i løbene, er Christian stadigvæk optimistisk.

“Selvom Pierre ikke kunne fuldføre løbet i Baku, så satte han hurtigste omgang i Q1, og kørte sig fra pitlane til sjettepladsen om søndagen, hvorefter han måtte udgå med et mekanisk problem, så var det hans stærkeste løb til dato, og det vil give ham selvtillid fremadrettet.”


Store ord fra teamchefen, taget i betragtning Gaslys fantastiske løb i Bahrain i 2018, hvor han sluttede på fjerdepladsen, lige foran Kevin Magnussen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Leclerc trækker Ferrari ned Regler er regler »