Wolf: Umuligt at erstatte Whiting

Meddelelsen om løbsdirektør Chrlie Whitings død sidste torsdag kom som et chok, og nu går det pludselig op for alle, hvor meget Whiting i virkeligheden betød for Formel 1.

Bernie Ecclestone og Charlie Whiting . Copyright FIA Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/3 2019 klokken 19:03

Alle med interesse i Formel 1 kan ikke have undgået at lægge mærke til den altid venlige og imødekommende gråhårede herre i hvid skjorte med et FIA-logo på brystlommen. Altid i samtale med folk i paddocken.

Sådan var Charlie Whiting, som på tragisk vis torsdag i sidste uge døde pludseligt af en blodprop i lungerne umiddelbart op til sæsonåbningen i Melbourne.

Men nu er det ved at gå op for paddocken, hvor meget Whiting i virkeligheden betød for Formel 1. Det indrømmer bl.a. Mercedes’ teamchef Toto Wolf.

”Jeg tror, at Charlies sko bliver umulige at udfylde,” udtalte Wolf til Autosport.

”Jeg havde en snak med Ross Brawn (CEO i Formel 1, red.) på vej til gridfoto og det ene minuts stilhed (før starten på Australiens GP, red.), og han sagde, at de først nu er blevet klar over, hvor meget Charlie i virkeligheden lavede.”

Italiens Grand Prix 2017. Billeder fra fredag. Ross Brawn og Charlie WhitingRoss Brawn i samtale med Charlie Whiting
Copyright BMF1


”Det var alle trivialiteter, f.eks. at checke kritiske kamerapositioner m.m…. en masse opgaver, og jeg havde ingen anelse om at løbsdirektøren havde disse opgaver, fortalte Ross Brawn til mig.”

”Der kommer virkelig svære beslutninger i fremtiden, og jeg mener, at Charlie bliver umulig at erstatte.”

Indtil videre har FIA indsat Michael Masi som løbsdirektør for F1, en rolle han ellers var tiltænkt at udføre for F2 og F3.

Ifølge FIAs præsident Jean Todt bliver en ny løbsdirektør først ansat efter nøje konsultation med teamene i Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas får ikke point Russell: Williams er langt bagefter »