13 ud af 21

Max Verstappen havde et mindre prangende år, hvad angår uheld. I hele 13 løb ud af de 21, var han i nærkontakt med en eller flere af de andre kørere, og mindst en gang kostede han Vettel en sejr.

Red Bull . Copyright Red Bull

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/12 2018 klokken 15:12

Max Verstappen sluttede på en samlet 4. plads i mesterskabs-kampen, efter at have præsteret yderst fornuftigt over hele sæsonen, men det kunne have endt en del bedre.

Den unge hollænder havde - især i starten af sæsonen - svært ved at styre sit temperament, hvilket sendte ham på kollisionskurs i alt for mange løb.

Efter de 6 første løb, holdt han rent bord, med 6 uheld, hvor den mest spektakulære må siges at være uheldet mellem ham selv og Ricciardo i Baku, der sendte begge kørere ud af løbet fra front.

Efter dette løb, fik hans far, Jos Verstappen, forbud mod at komme i paddock, da man mente at det var ham der lagde et alt for stort pres på sin søn.

Efter nogle løb, hvor det var tydeligt, at den unge Max igen havde fundet lidt ro, fik Jos lov til at komme tilbage i paddock igen, da feltet kom til Silverstone, hvor Max så igen var involveret i et uheld.

Et andet dumt uheld, var da han kolliderede med Esteban Ocon i Brasilien. Det uanset om Ocon var den der var galt på den eller ej, så ville Verstappen have vundet løbet, hvis han havde lukket Ocon forbi.

Brasiliens Grand Prix 2018. Kollisionen med Esteban Ocon (31) som kostede Max Verstappen (33) sejrenBrasiliens Grand Prix 2018. Kollisionen med Esteban Ocon (31) som kostede Max Verstappen (33) sejren
Copyright Red Bull Contentpool

Havde han vundet i Brasilien, ville han have endt på en 3. plads i mesterskabet, da han sluttede blot 2 point efter Räikkönen.

2 sejre blev det til, hen over sæsonen. Den første kom i Østrig, mens den anden kom efter skuffelsen i Brasilien i Mexico.

Østrigs Grand Prix 2018. Max Verstappen vinder løbet foran Kimi Raikkonen og Sebastian VettelØstrigs Grand Prix 2018. Max Verstappen vinder løbet foran Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel

Verstappen har sin første pole position til gode, selvom det var tæt på et par gange. Chancen for at være yngste mand på Pole Position er smuttet.

Der er ingen tvivl om, at Max Verstappen er en sikker garanti på underholdning, hvilket også sikrede ham flere "driver of the day".

Max har lovet at komme stærkere tilbage i 2019.