Vettels redning: Så vigtig var Giovinazzi for Ferrari

Antonio Giovinazzis forfremmelse fra simulatorkører hos Ferrari til fast kører hos Sauber efterlader et hul hos Scuderia Ferrari – han kørte 245 løbsdistancer om året i simulatoren

Giovinazzi . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/12 2018 klokken 14:12

Den kommende Sauber-kører Antonio Giovinazzi regner med at have en fordel takket være sine mange timer i Ferrari-simulatoren, når han debuterer som fast Sauber-kører i 2019. Italieneren, som Ferrari har uddannet via sit Academy-program, kørte efter egne oplysninger ca. 75.000 kilometer på de virtuelle racebaner i 2017.

Det svarer til, at Giovinazzi har kørt ca. 245 løbsdistancer inden for tolv måneder. I 2018 har han eventuelt kørt endnu flere kilometer i simulatoren, men der findes endnu ingen nøjagtige tal.

"Det har været positivt for mig at arbejde med Ferrari-ingeniørerne", fortæller han. "Selv om det selvfølgelig ikke er den rigtige bil, så hjælper det mig alligevel med at lære, hvilken feedback jeg får fra bilen, og hvilken feedback jeg kan give videre til ingeniørerne."

I de sidste to år hvor han ikke har kørt løb, har han kunnet hjælpe Ferrari med udviklingen af bilen, f.eks. hvis det ikke gik videre godt i den frie træning om fredagen, og der var brug fra simulationsdata fra Maranello.

Han fortæller: "Det føltes lidt som en sejr, når jeg kunne give Sebastian, Kimi og ingeniørerne den helt rigtige feedback. Det var mit mål. Og det er selvfølgelig altid godt at nå sit mål."

Sebastian Vettel siger, at Giovinazzi samt Daniil Kvyat har været med til at bidrage til de gode resultater. Selv om Vettel er en flittig gæst i simulatoren, er det ikke noget han nyder: "Jeg er ikke den store fan af det, for det er simpelthen ikke sjovt, men det er nu engang et vigtigt instrument."

Ferrari skal nu på udkig efter kompetente efterfølgere til Giovinazzi og Kvyat, for de er begge faste Formel 1-kørere næste sæson. Kvyat vender som bekendt tilbage til Toro Rosso.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Carlos Sainz forventer ikke at få status som først Hill: ”Hamilton den rigtige verdensmester! »