Martin Brundle: Raikkonen skifte kan skade nye talenter

Efter nyheden om Kimi Raikkonens skifte fra Ferrari til Sauber, udtaler Martin Brundle, at han finder det overraskende, og at det på sigt kan være en forhindring for de talenter, der gerne vil i Formel 1.

Leclerc . Copyright Ferrari

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 13/9 2018 klokken 09:09

Rygterne om tilbagetrækning for at nyde sit otium har svirret om Kimi Raikkonen den seneste tid, inden den finske Ismand manede rygterne endeligt i jorden, da han i tirsdags annoncerede, at han forlader Ferrari efter denne sæson. I samme ombæring har han sikret sig en to-årig kontrakt med Sauber, som også var der, hvor Raikkonen slog sine første folder i Formel 1.

Mens Leclerc har katapulteret sig direkte ind hos topholdet gennem en række imponerende resultater i sin første sæson i sporten, så har Brundle sine betænkeligheder omkring Kimi Raikkonen, som han mener vil forhindre nye talenter i at udvikle sig hos mindre teams.

Til Sky Sports udtaler Martin Brundle:

"Der sker mange ændringer i sporten lige i øjeblikket. Charles Leclerc's skifte giver mening. Det giver energi til Vettel og til Ferrari, som de har brug for. Manden er 20 år, og han har derved mange år tilbage i sporten, og Ferrari kan være med til at udvikle ham til fremtiden."

"Raikkonen er en god og populær kører, men jeg ville ønske, at han måske havde trukket sig, for der er mange yngre kører, der står i kø uden sæder forud for næste sæson."

"Esteban Ocon er et godt eksempel på det, det samme er George Russell, som klarer sig yderst godt i F2 verdensmesterskabet. Men det er tydeligt, at det er sidste omgang for Raikkonen nu hos Sauber, og han vil trods alt nå at blive 41 år, mens han stadig kører, hvilket er lidt overraskende for mig.", slutter Martin Brundle.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean på vej ud Steiner skuffet over Renault »