Wolff: Ingen ændringer trods strategi-brøler

Mercedes var ikke skarpe nok da Valtteri Bottas udgik - Ferrari og Red Bull udnyttede den virtuelle safety car og tog et pitstop. Dermed var sejren tabt for Lewis Hamilton, men Mercedes insisterer på at der ikke skal ændres noget.

Toto Wolff . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 4/7 2018 klokken 09:07

James Vowles er chefstrateg hos Mercedes og det er ham der har ansvaret for at trække Lewis Hamilton hurtigt i pit når der fx opstår en virtuel safety car. Da begge Ferrarier og begge Red Bulls havde været i pit, måtte han brødbetynget undskylde på teamradioen over at han havde smidt sejren væk.

Lewis Hamilton kæmpede sig op igen og forsøgte at lukke hullet op til konkurrenterne, men måtte udgå kun 9 omgange før mål, men en defekt på raceren.

Australiens Grand Prix 2018. Ferrari vinder. Sebastian Vettel foran Lewis Hamilton og Kimi Raikkonen. Podiet
Australiens Grand Prix 2018. Ferrari vinder. Sebastian Vettel foran Lewis Hamilton og Kimi Raikkonen. Podiet
Copyright Ferrari


I Australien begik Mercedes en lignenden fejl under den virtuelle safety car, og tillod dermed Sebastian Vettel at tage sejren. Efterfølgende, opdagede Mercedes en fejl i den software som de bruger til at beregne hvor meget tid kørerne skal have i forspring for ikke at blive overhalet hvis konkurrenten tager et hurtigt stop. Den tid som softwaren havde beregnet, viste sig at være forkert.

Østrigs Grand Prix 2018. Lewis Hamilton på Red Bull ring
Østrigs Grand Prix 2018. Lewis Hamilton på Red Bull ring
Copyright Mercedes AMG


Toto Wolff vil ikke sætte ansvaret på nogle bestemte medlemmer af teamet og han insisterer på at Volwes fortsat er chefstrateg på holdet. Mercedes ønsker blot at lære af fejlen og have et perfekt løb på Silverstone: "[Vi skal] hoppe på flyet og tage til England og være på fabrikken kl 8 så vi alle kan analysere på hvad der gik galt, sammen. Vi er nødt til ikke at gentage fejlen [...] og så få samlet tankerne om Silverstone og køre det bedste løb vi kan."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tillykke Sebastian BREAKING NEWS: Boullier går af »