Aserbajdsjans GP: Dagen derpå

Et begivenheds fyldt løb i Aserbajdsjans hovedstad Baku, er overstået. Endnu engang var vinderen ikke den mest oplagte og Magnussen var uheldig. Her er vores syn på løbet, her dagen derpå.

Aserbajdsjans Grand Prix 2018 . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/4 2018 klokken 10:04

Det er blevet dagen derpå. En der efter løbet, påstod at han gik efter at have tømmermænd i dag, var Valteri Bottas, der kørte et af de bedst disponerende løb i hans karriere, men punkterende med få omgange tilbage, hvilket sendte Lewis Hamilton, noget overraskende i front.

Helt fra start, var der kaos, da flere kørere kørte sammen.

Kevin Magnussen blev topederet af Marcus Ericsson, der i sin iver efter at komme hurtigt frem i feltet, udbremsede sig selv og kørte hårdt ind i siden på Magnussens HAAS racer.
At Kevin kunne fortsætte efter dette, var yderst heldigt. Dog var bilen så skadet, at han i den resterende del af løbet, kun var statist.

Nogenlunde samtidig med at der var skandinavisk duel mellem Magnussen og Ericsson, kørte Ocon og Räikkönen sammen.
Det sendte Ocon i muren og ud af løbet, mens Räikkönen kunne fortsætte rundt til pitten for at få en ny snude og friske dæk.

At Räikkönen formåede at komme på podiet, var yderst heldigt, hvilket viste sig at være for de fleste der kom på podiet.

Med på podiet, kom endnu en overraskelse, nok den største af alle, da Sergio Perez sikrede sig tredje-pladsen i sin Force India bil, der ellers ikke har formået at komme i pointene før.
Denne placering kan være det, der redder det økonomisk trængte hold, der længe har kæmpet for at få tilført ekstra kapital.

Dem der tiltrak sig mest opmærksomhed, var dog uden tvivl de to Red Bull kørere, der kæmpede tæt og hårdt gennem det meste af løbet.

Aserbajdsjans Grand Prix 2018 - Red Bull. Daniel Ricciardo på Baku banen
Copyright Red Bull Contentpool


Man skal være stor fan af Max Verstappen, hvis ikke man kunne se, at det var tydeligt at Daniel Ricciardo var den hurtigste af det to, men der skulle tre forsøg til, inden det lykkedes Ricciardo at komme forbi Verstappen, der under en af overhalingsforsøgene forsvarede sig så hårdt, at de to rørte hinanden.

Efter deres pitstop, var det lykkedes for Max at komme i front igen, hvilket Daniel ikke ligefrem var til-freds med.
Og så var det, at den nye Chrash Kid lige brillierede med at skifte retning under indbremsning, ind foran australieren, der mistede downforce og ikke kunne gøre andet end at kører op bag knægten.

Max Verstappen hos Red Bull
Copyright Red Bull Contentpool


Meget skidt har vi set fra Max the Chrash Kid i år, men dette var absolut det dårligste træk hvor han til-med tog sin kollega ud og dermed sendte Red Bull hjem uden point.
Næppe noget han får ros for af Christian Horner.

Om 14 dage indledes den europæiske sæson med Spaniens Grand Prix. Det er spændende at se, om Verstappen fortsat er på red Bull holdet der, eller om han kommer til at bytte plads med Gasly i et løb.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas: "10 store fadøl, og så har jeg det måske g Aserbajdsjans GP: Hot or Not »