Vasseur bekymret

Alfa Romeo Saubers chef, Frederic Vasseur, er bekymret over udviklingen, hvor FIA-ansatte forlader den centrale administration, for at blive ansat på enkelte Formel 1-hold, hvor de kommer med insider information.

Frédéric Vasseur . Copyright Sauber F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/4 2018 klokken 09:04

”Det skaber et klima med mistro,” kom det fra Frederic Vasseur.

En af de højtstående personer, der har valgt at rykke teltpælene op hos FIA for at søge nye udfordringer på et Formel 1-hold, er den tidligere tekniske direktør Marcin Budkowski, der rykkede til Renault i efteråret.

Laurent Mekies, der var Race Director og sikkerheds-mand, rykkede senere til Ferrari.

Det skal ikke være ulovligt at skifte job, men nogle stillinger må have restriktioner på, hvilke jobs de kan tage, mener Vasseur.

”Det er et problem, hvis vi ikke kan stole på dem, fordi vi er tvungne til at være helt åbne overfor FIA,” kom det fra Vasseur.

”Vi bliver nødt til at spørge ind til, om vi er indenfor regulativet eller ej. Hvis ikke, er vi meget bange for denne udvikling, der kan blive begyndelsen på noget rod,” tilføjede han.

Alfa Romeo Sauber C37
Copyright Sauber F1


Vasseur bringer nævner eksemplet fra dengang Marcin skiftede.

”To uger inden han lagde sin opsigelse, var han på inspektion i alle vindtunneler, hvor han fik data fra alle biler,” lød det fra Vasseur.

”Det er meget muligt, at hans fokus var på sikkerhed, men det afholdt ham ikke fra at få vigtige aerodynamiske informationer ud af disse besøg.”

Vasseur begræder, at FIA ikke er bedre til at holde på deres ansatte og håber, at der bliver fundet en løsning.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nyhed på BMF1. Livestreaming af Dansk Super Kart Ekspert: Store forskelle på Haas og Ferrari »