Calderón bekræftet testkører for Alfa Romeo Sauber F1

Så træder endnu en kvinde en på Formel 1-scenen, denne gang i skikkelse af Tatiana Calderón, som netop er blevet bekræftet som testkører for Alfa Romeo Sauber F1.

Tatiana Calderón. . Copyright Sauber F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/3 2018 klokken 13:03

Alfa Romeo Sauber F1 Team har annonceret, at teamet har indgået kontrakt med colombianske Tatiana Calderón som testkører i 2018. Den 25-årige colombianer er ikke et ukendt ansigt i det schweiziske team, idet hun i 2017 havde rollen som udviklingskører for det daværende Sauber F1.

Alfa Romeo Sauber F1 oplyser, at Calderón begynder simulatortræning og coachingsessioner med ingeniørerne både i Hinwill og på banerne op til samtlige grandprix-weekends.

Calderón startede sin racerkarriere da hun var ni år gammel og har vundet flere nationale mesterskaber i sit hjemland og i USA. Hun kom til Formel-klassen Star Mazda Series, der er en del af vejen til IndyCar i USA. Herefter flyttede hun til Europa, hvor hun har konkurreret i forskellige mesterskaber som eksempelvis Euroformula Open, britisk F3, FIA F3 og GP3.

Tatiana Calderón under vintertest i Barcelona 2017.
Copyright Sauber F1


Nogle af Calderóns seneste karrierehøjdepunkter omfatter podieplaceringer i britisk F3 og i Euroformula Open, en 2.-plads i 2016 i MRF-mesterskabet og et podium i sidste runde af en af rugekasserne til Formel 1, World Series Formula V8 i 2017, det tidligere World Series by Renault 3.5.

Ud over sit engagement med Alfa Romeo Sauber F1 Team kører Calderón igen i GP3-serien i 2018.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tirsdagens test i Barcelona Nedtur for Force India »