Nye starttider i Formel 1

FIA og Formel 1 har netop offentliggjort, at der kommer nye starttider tll de forskellige F1-grandprixer i 2018.

FIA Formel 1-flag . Copyright Ewert Foto

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/2 2018 klokken 16:02

Foruden nej-tak til grid-piger kommer der også andre ændringer i Formel 1 fra og med starten af 2018-sæsonen. Det oplyser Formel 1 og FIA i dag.

De største ændringer i forhold til 2017 er, at samtlige løb vil starte 10 minutter efter den passerede time. I Danmark er vi vant til at løbet starter kl. 14:00 men i 2018 bliver starttidspunktet således rykket til kl. 14:10.

Dette skyldes, at mange TV-stationer starter "på slaget", hvormed fans går glip af den tætte spænding, der altid er i minutter op til at bilerne kører ud på formationsomgangen.

Mange TV-seere gå glip af de spændingsfyldte minutter op til af F1-grandprix. Her ses Fernando Alonso lige inden starten på Australiens GP 2017.
Copyright McLaren


Den anden ændring er i forbindelse med de europæiske og brasilianske løbsweekender. Research har vist, at man når ud til et bredere publikum om eftermiddagen, specielt i sommermånederne. Derfor rykker F1 hver session i ovennævnte løb tilbage med én time i hele weekenden.

Den sidste ændring består i, at man har justeret kalenderen, således at et F1-grandprix ikke kommer til at kollidere med andre store sportsbegivenheder, såsom verdensmesterskaberne i fodbold, o.l..

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vi er enige med Ecclestone Endnu et dansk islæt i Haas F1 »