Toyota bekræfter Alonso til Le Mans

Toyota Gazoo Racing bekræfter nu officielt, at Fernando Alonso bliver en del af sportsvognsteamets kører-lineup i 2018. Blandt andet skal Alonso køre i årets 24-timersløb på Le Mans.

Le Mans 2015 . Copyright Toyota Motorsport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/1 2018 klokken 13:01

Uden overdrivelse kan man godt sige, at den dobbelte verdensmester i Formel 1, Fernando Alonso, efterhånden er godt i gang med at afprøve flere forskellige klasser inden for international motorsport.

Således bekræfter Toyota Gazoo Racing i dag, at Alonso kommer til at indgå som den ene af teamets seks kørere i årets 24-timersløb på Le Mans, hvor han samtidig får sin debut på banen.

Toyota og Porsches LMP1-racere foran en Ferrari.
Copyright Toyota Motorsport


Foruden Indy 500 deltog spanieren senest i weekendens 24-timersløb på Daytona Motor Speedway, i en IMSA Ligier, hvor han utvivlsomt samlede sig værdifuld erfaring fra de mange timer i et varmt sportsvognscockpit. Eksverdensmesteren sluttede på en samlet 38. plads, ifølge ham selv på grund af bremseproblemer.

Alonso bliver dermed en tredjedel af Toyotas bil nr. 8, som foruden spanieren selv kommer til at bestå af Sébastien Buemi og Kazuki Nakajima. Toyotas anden bil, der bærer nr. 3, skal køres af Mike Conway, Kamui Kobayashi og José María López.

Ud over løbet på Le Mans får den 36-årige Alonso sin reelle LMP1-debut på Spa-Francorchamps til maj og vil i øvrigt køre samtlige løb i serien FIA World Endurance Championship (WEC), som ikke konflikter med Formel 1-kalenderen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso har tiltro til Renault Slut med grid-girls i Formel 1 »