Cosworth vil gerne lege med igen

Cosworth vil gerne tilbage til Formel 1, men under det nuværende motorregulativ kan fabrikken ikke klare opgaven alene. Det kræver enorme investeringer for den lille fabrik.

Cosworth . Copyright ukendt

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/1 2018 klokken 15:01

Den britiske motorfabrik Cosworth er blevet spurgt, hvordan udsigterne er til at se dem tilbage på F1-gridden i nærmeste fremtid. Af svaret fremgår det, at det ikke er lysten, der mangler, men derimod penge.

”Først og fremmest ville vi elske at være der,” udtalte Cosworths CEO, Bruce Wood i et sceneinterview på det årlige Autosport International Show, der afholdes 11-12. januar i Birmingham, England.

En af årsagerne til at spørgsmålet blev stillet, er det kommende motorregulativ for 2020, som er blevet forelagt Formel 1s fabriksteams.

”Som vi ser det, er det temmelig usandsynligt, at du kommer til at se et fuldstændig uafhængigt Cosworth på, hvad man kan kalde ’hvis I bygger, så køber vi’-basis. Vi håber, at vi måske kan være med som en lille OEM, hvilket vi er villige til, for det nye regulativ vil nemlig gøre det muligt at komme ind i F1 med en meget mindre finansiel forpligtelse."

”Det er ikke nogen hemmelighed, at det nuværende tekniske niveau gør det ganske uoverkommeligt, selv for en virksomhed som Cosworth, fordi der er så mange teknologier, som er helt på forkant.”

”Alene varmeenergi-genvindingsenheden (MGU-H, red.) vil kræve tusindvis af millioner i investering. Men reglerne, som de er blevet foreslået (fra 2020, red.) vil, med vores baggrund, gøre det muligt for Cosworth at komme tilbage,” lød det fra Bruce Wood.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Første billede af 2018 Mercedesen Steiner i modvind »