Vettel: Mit værste og bedste minde fra 2017

I et interview blev Ferraris Sebastian Vettel spurgt, hvad der har været hans bedste og hans værste minde fra 2017-sæsonen. Det kom der et par klare svar på.

Sebastian Vettel til pressemøde . Copyright Ferrari

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 24/12 2017 klokken 18:12

Sebastian Vettels 2017-sæson har budt på lidt af hvert, med opture og nedture, triumfer og nederlag. Når det kommer til sæsonens værste oplevelse, er Ferrrari-køreren ikke i tvivl.

”Den værste følelse jeg har haft var efter Baku,” fortalte han til Motorsport. ”Den kæmpede jeg længe med.”

Situationen som Vettel hentyder til var, da han lå bag den førende Lewis Hamilton i Mercedes, som kort før en genstart af løbet efter en safetycar-periode slap speederen, hvorefter tyskeren kørte op i hækvingen på Mercedesen. Vettel følte, at Hamilton sænkede farten med vilje (brake test, red.) og kørte derfor op på siden af sølvpilen og påkørte britens højre forhjul i frustration over episoden.

Påkørslen kostede Ferrari-køreren en straf, men trods straffen lykkedes det alligevel Vettel at slutte løbet på P4 foran Hamilton, som måtte i pit for at få fastgjort sin nakkebeskyttelse.

Sebastian Vettel.
Copyright Ferrari Media


”Man kan selvfølgelig pege på andre episoder, som f.eks. Singapore eller Japan,” fortsatte Vettel.

”Hvad der skete i Singapore var, hvad jeg kalder ’racing’ (sammenstødet med Räikkönen i starten af løbet, red.). Jeg tænkte meget på det søndag aften, og det var ikke nemt at lægge bag sig.

”Men igen, hvad skal man gøre.”

”Somme tider spiller tingene bare ikke i hænderne på dig, men du er tvunget til at komme videre. I virkeligheden tror jeg, at man kæmper meget mere med ting i livet, som man selv har fjumret med, end hvad andre ødelægger for dig.”

Da talen faldt på de mere positive oplevelser fra 2017 dukkede specielt ét løb op, og det var ét/to-sejren i Monaco, hvor teamkammeraten Kimi Räikkönen besatte andenpladsen.

Podiet i Monaco med Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen var et af de positive minder fra 2017.
Copyright Ferrari


”At vinde i Monaco har altid været noget helt specielt, og det var et stykke tid siden at Ferrari havde vundet dér,” sagde Vettel.

Seneste sejr for Ferrari var Michael Schumachers i 2001. Vettel vandt på den snævre bybane for Red Bull i 2011.

”Det var en ét-to-sejr og derfor et godt minde.”

”Logisk nok er nogle løb højdepunkter og du får en masse ros for dem. Andre gange oplever du det stik modsatte, men sådan er spillets regler,” sluttede Vettel.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ocon fik råd fra Wolf i Perez-konflikt Ferrari tager kæmpe skridt frem. »