Red Bull: Vi vinder de sidste to løb

Den overbevisende sejr i Mexicos Grand Prix i forrige weekend har givet Red Bull selvtillid, og sejre i de to sidste løb er mulige, mener teamchefen. Der er dog et par sten i skoen.

Australiens Grand Prix 2017 - Red Bull fredag . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/11 2017 klokken 15:11

Med en margin på hele 20 sekunder ned til Mercedes og Valtteri Bottas på andenpladsen tog Max Verstappen sejren i Mexicos Grand Prix, og af samme årsag er Red Bulls teamchef Christian Horner positiv inden sæsonafslutningen.

Således føler teamchefen sig overbevist om, at succesen kan gentages i de to sidste løb i henholdsvis Brasilien og Abu Dhabi. Dog holder han en kattelem åben, for der skal trods alt kalkuleres med to ubekendte.

I et interview med Motorsport.com udtalte Horner, at sejre er mulige, men at der også er faktorer, som kan stikke en kæp i turboen.

”Ja, men det kommer an på straffe,” indrømmede han, hvormed Red Bull-chefen hentydede til de straffe, som både Daniel Ricciardo og Max Verstappen har inkasseret at have skiftet vitale motorkomponenter ud.

Max Verstappen i Red Bull
Copyright Red Bull Contentpool


"I de sidste fire løb har vi haft den hurtigste bil om søndagen. Forhåbentlig vil Brasilien være en god bane for os, og hvorfor ikke Abu Dhabi?”

”Det ville være dejligt at afslutte sæsonen med mindst en sejr."

Den anden sten i skoen er Renaults PU (power unit), som på det seneste har vist klare svaghedstegn, bl.a. fordi man har skruet op for ydelsen. Det er gået ud over Ricciardos MGU-H (energigenvinding fra turbovarmen), som sandsynligvis betyder, at australieren må starte bagest i Brasilien.

Trods Renaults holdbarhedsproblemer har Horner tillid til den franske motorleverandør.

"Jeg er ikke i tvivl om, at de vil foretage en seriøs analyse af, hvorfor de er kommet så voldsomt på hælene på det seneste,” sagde han til Motorsport.com

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Helt ny Renault i 2018 Hamilton bruger luksusfly på skatteydernes regning »