Kevin: De lave temperaturer hjalp os

Kevin Magnussen (som i øvrigt blev 25 år i torsdags) var godt tilfreds med sin lørdag i Japan. Danskeren var 13. hurtigst og da Alonso rykker 5 pladser tilbage, så vinder Kevin én plads og starter på 12. pladsen i morgen tidlig. Langt bedre end teamet selv havde forventet.

Billeder fra Japans Grand Prix 2017 . Copyright Haas F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 7/10 2017 klokken 11:10

Inden weekenden havde Haas-teamet sat deres forventninger til at kunne nå 16. eller 17. pladsen i kvalifikationen, på grund af den meget snørklede Suzuka-bane som stiller store krav til aerodynamikken. I praksis er vejret blevet koldere end forventet og dette har kun været til Kevins fordel.

"Vi har været stærkere denne weekend. Bilen, allerede om fredagen, føltes bedre og mere levende. Dette er til dels fordi banetemperaturen har været lavere , så dækkene fungerer bedre. Eller, i det mindste er det lettere at arbejde med dem, uden at de overopheder. Når du er bagud med downforce og vejgreb, så overopheder de (dækkene, red.) ikke så meget når det er koldt som nu. Det har hjulpet os tættere på midt-feltet.", udtalte en meget tilfreds Kevin efter kvalifikationen.

Denne fordel vil naturligvis forsvinde hvis vejrudsigten for søndag holder, og det bliver varmt igen. Hvis ikke, så mener Magnussen at teamet kan kæmpe med om pointene.


Barcelona 2017 pre-season test 2 - Haas F1. Romain Grosjean
Copyright Haas F1


Kevins holdkammerat, Romain Grosejan sluttede Q1 med et stort uheld. Dermed endte han som nr. 16 men kan ende med at starte bagerst hvis Haas-racerens skal have skiftet motordele eller gearkasse.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: Kvalifikationen LIVE Japans GP: Pirelli's forventninger til løbet »