Verdenspremiere på filmen om Sir Frank Williams

I anledning af Formel 1-teamets Williams F1’s 40-års jubilæum, havde dokumentarfilmen ”Williams” verdenspremiere i London i aftes.

Sir Frank Williams . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 klokken 10:07

Dokumentarfilmen om legendariske Sir Frank Williams havde i går aftes verdenspremiere i London. Filmen er produceret i anledning af det legendariske Formel 1-teams 40 års jubilæum.

Den fortæller beretningen om stifteren Frank Williams fra da han startede sit Formel 1-team fra bunden, hans fatale bilulykke, der er årsagen til at legenden i dag sidder i kørestol, og hvordan læger og familie kæmpede for at holde ham i live.

Filmen er baseret på en bog fra 1991 af hustruen Lady Virginia Williams. Bogens titel er ”A different kind of life” og der bruges lyd fra lydbånd, som hun optagede sammen med en ven, og hvor hun taler ærligt om hendes families liv. Den indeholder også en række arkivfilm, hvoraf nogle sjældent er set, plus dramatiske rekonstruktioner af Williams' bilulykke og efterfølgende kamp på hospitalet.

Claire Williams.
Copyright Williams F1


Dokumentarfilmen indeholder interviews med tidligere kørere som Nigel Mansell, Alan Jones og Nelson Piquet, tidligere teknisk direktør Patrick Head samt en af Williams nære venner, David Brodie.

Da filmen er baseret på Virginia Williams’ bog, vil den ikke indeholde en masse scener fra banerne men primært fokusere på starten, de sene 60’ere og 70’ere, succeserne i 80’erne og den fatale ulykke.

"Den fortæller en historie, som mange mennesker ikke kender om Williams. For alle tænker på Frank og Patrick, når de tænker på Williams,” fortalte datteren Claire Williams ved premieren.

"Williams’ historie er lige så meget om min mors indflydelse på teamet i de tidlige dage og om den vigtige rolle, hun spillede."

Sir Frank Williams tilføjede hertil: "Jeg håber, at fansene nyder filmen ligeså meget, som jeg har nydt at være del af motorsport. Jeg er glad for, at både folkene bag teamet og min familie kommer ud af historien som beretningens sande helte."

”Williams”, der er instrueret af BAFTA-vinder Morgan Matthews, vil blive vist i biografer i England fra d. 4. august og kommer på DVD og Blu-Ray 10 dage senere. Det er endnu uvist, om der er kommer en dansk premiere på filmen.

Se traileren herunder:Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dansk Formel 1-bane godkendt Breaking: Vasseur ny teamchef hos Sauber »