Williams: Strolls point føles som en sejr

Da rookien Lance Stroll hentede sine første point i weekenden på hjemmebanen i Montreal, var resultatet så markant en oplevelse, at Williams’ tekniske chef var på vej op på podiet efter løbet.

Lance Stroll. . Copyright Williams F1 Team

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/6 2017 klokken 11:06

Armene er endnu ikke kommet ned efter Lance Strolls første point i weekendens canadiske grand prix. Således fortæller Williams’ tekniske chef, Paddy Lowe, at værdien af 9. pladsen simpelthen ikke kan undervurderes. Især ikke efter en utrolig skuffende kvalifikation med start som nr. 17 og en langt fra imponerende sæsonstart i øvrigt.

"For at være helt ærlig, så kan du simpelthen ikke overvurdere dette, og det på flere forskellige niveauer," sagde Lowe, da han efter løbet blev spurgt ind til Strolls præstation.

"Måden han kørte på i dag, og resultatet han opnåede, føles faktisk som en løbssejr. Faktisk var jeg på ved mod op på podiet efter løbet. Sådan følte jeg det.”

"Det var kun niendepladsen, men det føltes seriøst som en løbssejr, fordi vi ved, at det har været en meget, meget vanskelig start i sporten for ham," lød det ærligt fra Lowe.

Lance Stroll bliver hyldet af sine landsmænd.
Copyright Williams F1


Strolls manglende resultater og craches har afstedkommet en del rynkede bryn i paddocken, og det forlyder, at den 19-årige kørers far, rigmanden Lawrence Stroll, holdt møde med Williams’ ledelse lørdag aften efter sønnens dårlige kvalifikationsresultat.

Alligevel fastholder Lowe, at Williams hele tiden har stolet på den unge canadiers evner og ikke mindst har haft forståelse for det store pres, der har hvilet på rookiens skuldre efter diverse crashes. Således har venlige folk eksempelvis oprettet websiden hasstrollcrashed.today, hvor man både kan fornøje sig med rookiens crasches og samtidig følge med i nedtællingen til næste forventede crash.

"Vi har alle følt med ham, specielt i teamet, og ønsket for ham, at han blev bedre og gøre fremskridt," sagde Williams-chefen.

Lance Stroll.
Copyright Williams F1


"Jeg synes, at han i dag gik ud og viste, at han kunne køre. Talentet var der, farten var fantastisk. Pointene dumpede ikke bare ned i skødet på ham. Han gik og kæmpede for dem.”

"F.eks. håndterede han nogle temmelig vanskelige situationer, som trafikken i Sving 1. Der var masser af ting, der let kunne have været gjort forkert.

"Fordelene for ham (ved at få point, red.) kan ikke undervurderes. Frem over vil han have så meget mere selvtillid, at han nu ved hvad der kræves.”

"Du ved, at man i denne sport siger, at når du vinder dit første løb, er resten af dem så meget lettere. Jeg er sikker på, at det samme gælder med point. Det håber jeg, vi kommer til at se.”

”Nu er han ude af startblokken, og så er han i spil," sluttede Lowe.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvad gør Force India nu? Aserbajdsjans GP: Dækvalg »