Ruslands GP: Hot or Not

Hvem klarede sig godt, og hvem trænger til en ordentlig omgang selvransagelse efter Ruslands GP? Det får I et bud på her.

Billeder fra Ruslands Grand Prix 2017 . Copyright Haas F1

Af: Lea Petersen (lap@bmf1.dk) d. 1/5 2017 klokken 12:05

Det var ikke ligefrem Formel 1-historiens mest sindsoprivende løb, vi var vidner til i weekenden. Nogle højde- og lavpunkter var der dog, og dem har vi vanen tro samlet i en Hot or Not-liste.

Hot or Not-listen er ikke en facitliste, men blot et udtryk for skribentens egne holdninger. I opfordres derfor til at komme med jeres egne Hot or Not-lister i kommentarfeltet nedenfor.

Som altid starter vi positivt med en HOT-liste:

HOT og spændende var kvalifikationen og ikke mindst Q3. For første gang nogensinde skulle Mercedes nemlig ikke starte fra pole position i Sochi, og for første gang siden sæsonstart fik Mercedes ikke den eftertragtede startplacering. Og gad vide, hvad Hamilton tænkte, da han fandt ud af, at han skulle starte fra P4?

HOT var Valtteri Bottas - dagens kører i champagnesprøjt. Det var en overbevisende og velfortjent første Formel 1-sejr fra den finske racerkører. Derfor er han på Hot-listen.

HOT var også begge Force Indias kørere. Både Sergio Perez og Esteban Ocon har fået point i sæsonens første fire løb. I går blev det til henholdsvis 8 og 6 flotte point til de to. Det betyder også, at Force India lige nu er nr. 4 i den samlede VM-stilling. Det er godt gået, synes denne skribent.

Og nu til alle NOT’erne:

Billeder fra Ruslands Grand Prix 2017. Stoffel Vandoorne og Fernando Alonso i pitten
Copyright McLaren Media


Not not not... McLaren Honda er i den grad i stiv modvind, og derfor er holdet igen at finde på Not-listen – en liste de efterhånden har fået en fast placering på. Denne gang kunne Fernando Alonso ikke en gang gennemføre en opvarmningsomgang i sin McLaren Honda-”racer”. Lidt bedre gik det for Stoffel Vandoorne. Til trods for utallige strafplaceringer kom den unge racerkører hele vejen i mål - dog uden point. De mangle nuller og DNF’er må efterhånden runge højt og alarmerende i Woking.

Not var selve løbet. Jeg ELSKER fede overhalinger, og dem så vi ikke mange af i sæsonens fjerde løb.

Not må Sauber også siges at være. Holdet kunne i denne weekend meddele, at de har skrevet kontrakt med Honda fra næste sæson af. Lige nu ser det ikke ud til at være verdens bedste beslutning.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP, løbsresumé: Bottas vinder sit første Så er det nu du kan købe Formel 1 ting »