Brawn: Nej tak til samarbejde med Bernie

Et tæt samarbejde mellem nu tidligere F1-boss Bernie Ecclestone og F1’s nye CEO, Ross Brawn, vil være udelukket. Det siger Brawn i et kommende interview.

Ross Brawn . Copyright Mercedes-Benz

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/4 2017 klokken 14:04

Efter overtagelsen af Formel 1 ansatte de nye ejere, Liberty Media, Ferraris tidligere tekniske direktør og Brawn GP-teamejer Ross Brawn som afløser for Bernie Ecclestone, der hidtil havde været direktør for det hele. Kort tid efter blev den 86-årige englænder, som han selv kalder det, ’degraderet’ til Chairman Emeritus, en stilling uden reelt ansvar og indflydelse.

I et interview har Ecclestone tidligere udtalt, at Brawn kun ville acceptere Liberty Medias jobtilbud, hvis den tidligere F1-boss hoppede af pinden. Det nægter Brawn at have krævet, men antyder dog, at der sjældent går røg af en brand, uden at der er ild.

”Det er ikke sandt,” udtaler Brawn til det kommende nummer af magasinet F1 Racing.

”Jeg mener bare, at jeg ikke kunne arbejde sammen med Bernie, men jeg gjorde det aldrig til en betingelse for at sige ja."

Ross Brawn: "Det ville ellers have været meget underholdende at samarbejde med Bernie"
Copyright Daimler-Benz


Brawn siger videre, at han og Ecclestone har meget forskellige synspunkter om, hvordan F1 skal bringes videre og udvikles, hvilket ville have gjort samarbejdet lidt for udfordrende.

"Men det ville ellers have været meget underholdende at arbejde sammen med Bernie," tilføjede han.

"Det ville selvfølgelig heller ikke være umuligt, men Bernie har gjort tingene på sin egen måde gennem årene og har gjort det effektivt. Jeg har dog aldrig set Bernie arbejde sammen med seriøse partnere, og slet ikke med hensyn til at drive forretningen.”

"Han har haft folk, som har hjulpet ham med forskellige aspekter af virksomheden, men jeg er ikke sikker på, at min filosofi om, hvordan vi skal udvikle og bevæge os frem nødvendigvis ville være i overensstemmelse med Bernies.”

"Bernie var meget dygtig til en reaktiv tilgang. Min metode er det modsatte. Jeg vil have en planlagt og langsigtet tilgang.

"Jeg tror at Bernie engang sagde:" Planlæg ikke langsigtet, fordi du ikke ved, hvad der vil være der, når du kommer frem."

Chase Carey fra Liberty Media og Bernie Ecclestone
Copyright Telegraph


Samarbejdet imellem F1's styrende organ, FIA, og indehaveren af de kommercielle rettigheder, FOM (Formula One Management), ser ud til at være forbedret denne sæson, og Brawn håber, at tendensen fortsætter.

Han siger, at FOM vil være stærkt involveret i reglerne, men insisterer på, at det største ansvar for reglerne forbliver hos FIA.

"Vi vil kæmpe fra vores hjørne - måske endnu mere i fremtiden end det har været tilfældet hidtil," sagde han.

"Det betyder dog ikke, at den tidligere ledelse ikke var interesseret i det, men det var lidt staccato. De kom ind, da der var en krise, mens vi vil være en del af en kontinuerlig proces med at forsøge at forbedre tingene.”

"Så vi tror, at vi har en rolle at spille, og vi har ret til at blive involveret i at forme fremtidens reglementet.”

"Men i sidste ende er det ikke vores ansvar - ansvaret skal ligge hos FIA, fordi de er reguleringsorganet."

At dømme ud fra tidligere udtalelser og interviews med Ross Brawn og de nye ejere fra Liberty Media er de fortalere for mere show, larm og råt race med mindre fokus på avanceret teknik.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull kan være fortid i Formel 1 efter 2020 Steiner: Kevin var vores nøgle »