• Forside

Løbsrapport: Tyrkiet

Det var et til tider hæsblæsende Tyrkisk Grand Prix, hvor Massa fra sin første Pole position tog sin første sejr, foran verdensmesteren Alonso, der fik kamp til stregen. Bogstaveligt talt.

Af: Peter Fyllgraf (pfy@bmf1.dk) d. 27/8 2006 klokken 15:08

Der var lagt op til en spændende start på det Tyrkiske Grand Prix, hvor Felipe Massa havde taget sin første Pole postition. Allerede 500 meter efter start har Herman Tilke placeret en drilsk venstresving, hvor kampen om placeringerne resulterede i at Fisichella spandt rundt og Scott Speed blokerede sine bremser.


Det gav en kædereaktion der sendte en del kørere på afveje og efterfølgende i pit. Heidfeld, Ralf Schumacher, Fisichella og Raikkonen måtte alle en tur i pitten. Raikkonen med et sønderrevet højre bagdæk, der havde givet (pt.)ukendte følgeskader på bilen og derfor kørte Raikkonen af banen allerede på 2.omgang.


Starten, Tyrkiet 2006

Fra sin 12.plads på gridden arbejdede Trulli sig godt op gennem feltet og Kubica og Webber fik udkæmpet en fin duel om 6.pladsen, ligesom Barichello overhalede Liuzzi.

Det var også Liuzzi der med sit spin efter sving 1, fremkaldte en Safety Car periode og her benyttede mange af de førende sig af muligheden for et ”gratis” pit stop. Det blev nu ganske dyr for Michael Schumacher der gik i pit samme tid som Massa og Alonso. Da Michael Schumacher måtte holde og vente på Massa, smuttede Alonso forbi og indtog 2.pladsen.

Placeringen så herefter således ud: Massa, Alonso, Michael Schumacher, Button, Rosberg, Klien, De la Rosa og Trulli.


Starten, Tyrkiet 2006

Mere show fra debutanten Kubica kommer der efter 20 omgange, hvor han viser at han er kold som is, i en duel med Fisichella. Omgangen efter smutter De la Rosa forbi Klien, der havde kvalificeret sig til en 10 plads på gridden.

Sato måtte udgå tidligt og Yamamoto spinder også sin Super Aguri af banen og må således udgå på 24.omgang. Omgangen efter må Rosberg, der lå til en god placering køre i pitten, da hans motor manglede vandtryk.
Også Michael Schumacher skaber lidt spænding, da han i det berygtede sving 8, kører lidt ud over curben og kører et ret langt stræk langs banen, men på den forkerte side af curben. Dette sender ham ned i nærheden af Button på 4.pladsen der nu kun har 1,8 sekund op til Schumacher.


Michael Schumacher undervejs i Tyrkiet 2006

På 34.omgang har alle været i pit 1 gang og rækkefølgen er: Massa, Alonso, Michael Schumacher, Button, De la Rosa, Webber, Barichello og Fisichella.

Blot 4 omgange senere trækker de førende i pit, men det rykker ikke nævneværdigt ved placeringerne.

Det eneste der herefter skaber spænding er da der efter Michael Schumachers og Alonsos pit stop, kun er ca. 1 sekund mellem de to. Det giver 11 meget nervepirrende omgange, hvor Michael Schumacher snart haler ind på Alonso og snart falder tilbage igen. Under et gult flag, skabt af Albers´ afkørsel, demonstrerer Michael Schumacher at han sagtens kan overhale Alonso, da han lige stikker næsen frem, men trækker sig tilbage igen.


Fernando Alonso i Tyrkiet 2006

På målstregen er det lige før Alonso må degraderes til en 3.plads, da Michael Schumacher kun er ½ meter bag Alonso.

Således lykkedes det for Felipe Massa at tage sin første sejr, foran Alonso, Michael Schumacher, Button, De la Rosa, Fisichello, Ralf Schumacher, Barichello.

HOT: Felipe Massa, der uden hjælp fra Schumacher kører sejren i hus, med en god margin til Alonso.
NOT: Ferraris kiksede pitstop, der lader Alonso tage 2.pladsen fra Michael Schumacher.


Rob Smedley, Felipe Massa e Michael Schumacher efter Massa har vundet Tyrkiets Grand Prix