Total frihed er vejen frem

Diverse dækregler er noget som igen og igen trækker opmærksomhed og nu vil Alain Prost have dem afskaffet.

Ruslands GP 2015 . Copyright Pirelli

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/6 2016 klokken 21:06

Lige siden Formel 1 valgte at der kun skulle være en dækleverandør, har der været forskellige regler for, hvordan de forskellige teams har skulle benytte de forskellige dæk. I starten og ind til denne sæson har man kørt med, at teamene skulle benytte to dæktyper som leverandøren havde valgt under alle weekenderne. Fra og med i år har man så tre dæktyper med til hvert løb, men man skal fortsat benytte sig af to forskellige slags. Disse regler skader dog de mindre teams, mener Alain Prost.

Pirelli brugte dæk
Copyright Allan Haslund


Franskmanden mener nemlig at reglerne sætter en kæp i hjulet på de små teams, da de ikke kan forsøge sig med vanvittige strategier og måske hente en sejr på det. Derfor vil den tidligere verdensmester og teamejer have afskaffet dækreglerne.

"Jeg ville elske, hvis man fjernede de regler, fordi så kunne de mindre teams også få en chance. I dag kan man kun gøre en forskel, hvis man har en god aero-pakke eller man har en hurtig bil, fordi man kan ikke gøre nogen forskel på strategien da alle stort set er på den samme. Fjernede man reglerne kunne det give nogle overraskelser, fordi så kunne man forsøge sig med en anderledes strategi," lyder det fra franskmanden.

Smilende Alain Prost i snak med Jackie Stewart
Copyright Allan Haslund


Alain Prost kørte Formel 1 fra 1980 til 1993 og det lykkedes ham at vinde fire verdensmesterskaber i den periode. Tre af de VM-titler blev hentet med McLaren, mens den fjerde og sidste blev hentet i en Williams-racer. Fra 1997 til 2001 var han så teamchef for sit eget team, men det kastede ikke det store af sig. Et par besøg på podiet til franske Olivier Panis i 1997 sæsonen var og et podiebesøg til Jarno Trulli i 1999, var hvad det kunne blive til.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Frygt for det brasilianske gp "Halo" til Østrig »