Pæn kørsel kan betale sig

Det kan betale sig at køre pænt i de lavere klasser, det kan nemlig gøre det nemmere at få en superlicens.

Beijing ePrix . Copyright Formula E

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 25/6 2016 klokken 10:06

FIA holde møde i Italien i går og her blev man enige om, at vedtage nye regler for, hvordan en kører kan opnå den superlicens det kræves for at komme i Formel 1. En af de nye regler som blev vedtaget er bl.a. at man kan opnå to bonus point til licensen, hvis man undgår at få straffe eller køre vildt, mens man deltager i en lavere klasse. To point er dog ikke det helt store, fordi man skal indsamle 40 point over tre år, for at kunne få en Formel 1- superlicens.

Max og Jos Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Det er i øvrigt anden gang inden for forholdsvis kort tid, at reglerne er blevet lavet om. FIA lavede nemlig reglerne om lige efter at Max Verstappen havde fået et sæde i Formel 1, da man ikke ønskede man skulle kunne komme i motorsportens kongeklasse efter blot en sæson i en af de mindre løbsserier, som var tilfældet med den unge hollænder.

Formula E racer til Renault præsentationen 2016
Copyright Bil Magasinet BMF1


Udover tilføjelsen af de to bonus point for at køre pænt, så er der kommet to nye løbsserier på listen over mesterskaber, hvor man kan score point til sin superlicens. Man har nemlig valgt at tilføje Formula E, hvor det hidtil kun var mesteren der samlede superlicens-point og udover det har man valgt at det nu også skal give point at deltage i den australske V8 Supercars serie.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jenson: Flere muligheder til 2017 Checo bliver hvor han er »