Monaco med det hele

Weekendens Formel 1 arrangement i Monaco, indeholdt alt hvad der kendetegner det klassiske løb, inklusiv glamour og et spændende løb. Her er hvordan BMF1 oplevede løbet på nærmeste hold.

Monaco 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/5 2016 klokken 19:05

Formel 1 i Monacos gader er og bliver noget helt specielt.
Det er her der er mest bling, bling omkring sporten, men også her hvor kørerne får mulighed for at vise hvor dygtige de er til at sætte en stærk tid, helt på grænsen, hvor der ikke er de store afkørselsmuligheder.

Netop det sidste, var der flere kørere der måtte anderkende var noget af en udfordring, både under træningerne og under løbet.

Sidste løbs vinder, Red Bull kører Max Verstappen, er en ung fyr, der virkelig forsøger at rykke grænser konstant, hvilket han heller ikke var bleg for at prøve i Monaco.
Det sendte ham i barrieren under kvalifikationen, hvorfor han startede fra pitlane søndag. Men da han igen ville vise, at han kan noget de fleste ikke kan, endte han igen i barrieren under løbet.

Det var måske et tegn på overmod, eller også var det blot et tegn på, at han virkelig tror på at han kan mere end de fleste, men ikke lige havde forstået at Monaco ikke er banen der tilgiver.

Det er dog underholdende at se, at han tør tage chancerne og ikke bare bliver bag den der ligger foran ham, til der er en stor chance, hvilket der sjældent er i Monaco.

Verstappens holdkammerart, Daniel Ricciardo, formåede dog om nogen, at vise at han tør og at han havde en ide om hvor grænsen ligger.
At Ricciardo ikke vandt løbet, var på ingen måde hans egen skyld, men en stor fejl af holdet, der havde kaldt ham i pit, men lige havde glemt at finde hans nye hjul frem.

I Monaco ligger de første træninger torsdag. Hvilket åbner op for muligheden for at lave alle former fra sponsor arrangementer, hvilket holdene bruger i stor stil.

Force India holdet, lavede et arrangement om deres nye ur sponsor, på en af de Yacht’s der om dagen udlejes til folk, der gerne vil helt tæt på.

Renault præsenterede deres nye super Clio, ved at sende den ud på en hurtig omgang på banen fredag, lige inden den åbnede for publikum.

Clio Monaco
Copyright Renault


Og så er der altid kendisser til stede. Nogle har en oprigtig interesse for sporten, mens andre mere er der for at blive set.

Fra Danmark var skuespiller Jesper Asholt nede for at se løbet, med en meget oprigtig interesse for Formel 1.
Af andre kendte danskere vi mødte på banen, var tennisspiller Caroline Wozniacki inde og se løbet hos Force India, da hun kender Nico Hülkenberg, mens speedway kører Nicki Pedersen, som er ven med Kevin Magnussen, så løbet sammen med Renault.

Af internationale kendte, så vi blandt andet Justin Bieber, som var på besøg hos Mercedes.

Formel 1 i Monaco, bliver aldrig kedeligt at se på. Det er noget enhver Formel 1 fan bør opleve og når det så som i år, en sjælden gang byder på regn under løbet, åbnes der op for overraskelser og udfordringer for kørerne.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Løbsresume - Hamilton tog sejren i et Rossi vinder på Indy »