Malaysias GP: Vejrudsigten

Torden og lyn ild, det bliver en rigtig omgang bulder og brag, der venter feltet i Malaysia.

Malaysias GP 2015 . Copyright Lotus F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 25/9 2016 klokken 22:09

Formel 1-feltet vender i disse timer snuden mod Malaysia, hvor årets grand prix på Sepang skal køres. Løbet har i mange år lagt i starten af sæsonen, men i år har man altså rykket det hen mod slutningen. Vejret er dog stadigvæk det sammen, en blanding af rigtig meget varme, men med byger der kommer og går, som om man skulle tro feltet befandt sig i Ardennerne og at banen hed Spa. Sådan har det været tid i Kuala Lumpur og sådan bliver det også denne gang, hvis man skal tro prognoserne.

Fredag skulle det blive 33 grader varmt, men der er så til gengæld meldinger om spredte tordenbyger. Det betyder også, at risikoen for nedbør er relativ høj, fordi den ligger nemlig på 60%. Det er dog over hele dagen, så man kunne måske håbe at feltet slap, men sådan ser det dog ikke ud. Risikoen for regn er nemlig højest i perioden der hedder 11:00 til 20:00, så feltet ser ud til at blive ramt.

Lørdag kommer til at minde en del om fredag, bortset lige fra en ting. Om lørdagen er risikoen for regn godt nok også på 60%, men prognoserne melder om regn i perioden der hedder 8:00 til 20:00, så det er en lang periode, hvor Formel 1-feltet kan risikere at få våde fødder. Temperaturen skulle dog blive den samme som om fredagen, nemlig 33 grader.

Søndag er som bekendt løbsdag, men det er vejret faktisk lidt lige glad med, fordi det har besluttet sig for at skrue op for styrken. Fredag og lørdag var der meldinger om spredte tordenbyger, men om søndagen er der meldinger om direkte torden vejr. Risikoen for regn er også helt oppe på 80% og sandsynligheden for regn er størst lige omkring løbets start. Temperaturen er dog fortsat stort set den samme, fordi den er nemlig på 32 grader.

Dette er dog kun prognoser, så de kan nå at ændre sig mange gange før vi når hen til fredag, lørdag og søndag. Dog må man gå ud fra, at der komme en eller anden form for regn også bliver det spændende at se, hvilken indflydelse det får på træningerne, kvalifikationen og løbet.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Singapores GP: Vejrudsigten Japans GP: Vejrudsigten »