Resultater fra Brasiliens Grand Prix:
  • 1. Frie Træning
  • 3. Frie Træning
  • Startopstilling
  • 2. Frie Træning
  • Kvalifikationen
  • Løbsresultat

Valtteri Bottas klager over etårige kontrakter

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 5/11 klokken 09:11
Valtteri Bottas mener, at kampen om nye kontrakter med Mercedes har hindret hans VM-chancer i kampen mod Lewis Hamilton på banen. Toto Wolff er overraskende enig.

USA's GP 2019.
Copyright Mercedes AMG F1 - Wolfgang Wilhelm


Sommerens kontraktforhandlinger mellem Valtteri Bottas og Mercedes var "ikke ideelt" for finnens mentale koncentration i VM-kampen mod Hamilton.

Bottas har kørt for Mercedes siden 2017, og den nu 30-årige finne har hele tiden kun fået en forlængelse på et år.

"Som sportsmand og kører er det ikke en ideel situation", forklarer Bottas: "Det var tider, hvor situationen for sæsonen i 2020 så helt anderledes ud. Mange rygter… Jeg vidste ikke, hvad der ville ske og måtte simpelthen afvente situationen."

Teamchefen Toto Wolff indrømmer også, at situationen ikke var optimal: "Man kunne have løst problemet bedre. Bagefter kan man hævde, at det [den uafklarede kontraktsituation for Bottas] har spillet en rolle. Jeg vil tage hensyn til det i fremtiden og gøre arbejdet bedre."

Bottas var førende i VM-stillingen i starten af 2019 foran Hamilton. Hamiltons kontrakt indtil udgangen af 2020 var allerede på plads i juli 2018.

Og det er en ulempe, mener Bottas: „Du har ikke ro i sjælen og kan derfor ikke koncentrere dig så godt om dit egentlige job. Du har hele tiden situationen siddende i baghovedet. Det er lidt vanskeligt."

"Hvis det fortsætter på den måde hvert år i min karriere [kontraktforlængelse på kun et år], så bliver det til sidst rigtigt irriterende. Det er selvfølgelig altid rart, når kontrakten er skrevet under, men næste år begynder det hele forfra", frygter Bottas.

"Men jeg bekymrer mig ikke for meget. Jeg har farten, jeg kan li‘ at køre, jeg nyder at arbejde sammen med teamet – og jeg håber, de også værdsætter det", fortæller finnen.

En lille trøst er, at Bottas ikke er den eneste, der næste sommer bliver nødt til at forhandle kontrakter: Stort set alle kørerkontrakter udløber ved udgangen af 2020 – også Hamiltons.

"Alt er muligt for 2021. Ingen kører har skrevet kontrakt for 2021", forklarer Wolff. "Det er meget spændende, og jeg går ud fra, at kørerkarrusellen begynder at snurre ret hurtigt meget snart!"
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.Mest læste nyheder

IndyCar-kørere til Formel 1 IndyCar-kørere til Formel 1
Renault overvejer fremtiden Renault overvejer fremtiden
Brasiliens GP: TV-Tiderne Brasiliens GP: TV-Tiderne
Miljørigtig Formel 1-teknik i hverdagen Miljørigtig Formel 1-teknik i hverdagen
Wolff undskylder Wolff undskylder
Toto og kørerne fejrer VM med de ansatte Toto og kørerne fejrer VM med de ansatte
Valtteri Bottas klager over etårige kontrakter Valtteri Bottas klager over etårige kontrakter
2021-regulativet forklaret: Færre opdateringer, flere standarddele 2021-regulativet forklaret: Færre opdateringer, flere standarddele
Ricciardo ser frem til 2021 Ricciardo ser frem til 2021
HAAS usikker på fremtiden HAAS usikker på fremtiden