Resultater fra Belgiens Grand Prix:
  • 1. Frie Træning
  • 3. Frie Træning
  • Startopstilling
  • 2. Frie Træning
  • Kvalifikationen
  • Løbsresultat

Hvilke kørere vinder team-duellerne i 2019? Se skribentens bud her

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 15/1 klokken 18:01
For kørerne har Formel 1 altid handlet om at vinde VM-titlen, og kunne kalde sig verdensmester. Men for at tage VM-titlen, så skal køreren vinde en anden kamp først, nemlig kampen over sin teamkammerat.

Østrigs Grand Prix 2018.
Copyright Ferrari


Vinterpausen i Formel 1 er godt i gang, kørerne knokler løs i alverdens fitnesscentre, og fabrikkerne er ved at lægge sidste hånd på racerne, inden de skal vises frem for offentligheden om en måneds tid.

2019-sæsonen har fået ’rystet posen’ hvad angår kørerne, i og med at sporten har oplevet en af de største kørerrokader der længe er set, samtidig med at sporten byder velkommen til flere nye ansigter.

Kørersammensætningen hos næsten alle holdene, består stort set alle sammen af én rutineret kører til at drive teamet, og en ny/nyere ung stjernekører – lige med undtagelse af Mercedes, Haas og Renault-teamet, som alle har rutinerede talenter.

’Stoledansen’ til 2019-sæsonens sæder har faktisk været så intens, at det kun er Mercedes og Haas som stiller op med de samme kørere igen i år.

Det er endnu uvist om de rutinerede kørere viser hvem der ’bestemmer’ og laver en ’Alonso mod Vandoorne’ og vinder samtlige kvalifikationsdueller, eller om de unge talenter tager førertrøjen på og viser vejen frem.

Hvad resultat bliver kan man kun gisne om, men undertegnede skribent vælger alligevel at kigge nærmere på 2019-feltet, og komme med et bud på, hvordan løbs- og kvalifikationsduellen ender internt på de 10 hold.


Toro Rosso
Kvalifikation: Daniil Kvyat

Løb: Daniil Kvyat

Kvyat har masser af Formel 1-erfaring fra Toro Rosso, Red Bull, og senest som udviklingskører for Ferrari, derfor har han de stærkeste kort på hånden, når det kommer til at opsætte bilen og håndtere dækslitage i løbet. Vigtigste målsætning for russeren bliver at lade være med at lave ballade, så han ikke taber vigtige VM-point.

Daniil Kvyat og Alexander AlbonDaniil Kvyat og Alexander Albon
Copyright Red Bull Contentpool


Williams
Kvalifikation: George Russell

Løb: Robert Kubica

Mercedes nyeste superstjerne sikrede sig sædet hos Williams, efter at have imponeret Williams-teamet med sin kørsel i F2-serien. Med masser af test-kilometer i Formel 1 i bagagen, er han klar til at ’give den gas’ fra start af.

I en verden hvor kvalifikationsplaceringer kan blive afgjort i 1/1000 sek., så vil det uden tvivl påvirke Kubicas tider - i en vis grad - at han primært kun kører med én hånd (da den anden på tragisk vis blev invalideret i en rally-ulykke).

Dog vil Kubicas erfaring, talent og tekniske forståelse være en kæmpe fordel under selve løbene, når der skal tænkes taktisk, administreres dæk, og forsvare sig i duellerne.

Williams nye kørerWilliams nye kører
Copyright Williams F1


Renault
Kvalifikation: Daniel Ricciardo

Løb: Daniel Ricciardo

Den storsmilende australier, Daniel Ricciardo, chokerede hele F1-verdenen, da han afviste Red Bulls nye kontrakt, og skrev under med Renault-teamet.

Ricciardo er en af sportens absolut bedste kørere, som imponerer stort med sin hurtighed, og som leverer fantastisk underholdning, med sine famøse ud-bremsninger af feltets andre superstjerner.

Nico Hülkenberg er også en kompetent herre, som med én 2015 Le Mans-pokal ’stående på kaminhylden’ og et ’diplom’ med titlen som ’best-of-the-rest’ i 2018-sæsonen, nok skal blive en seriøs udfordrer til Ricciardo.

Red BullRed Bull
Copyright Red Bull


Mclaren
Kvalifikation: Lando Norris

Løb: Carlos Sainz Jr.

McLaren-teamet måtte efter 2018-sæsonen vinke farvel til sine to kørere, og de nye mænd ved roret bliver den erfarne Carlos Sainz Jr. og den unge britiske superstjerne, Lando Norris.

19-årige Norris er nærmest lige trådt ud af gokart-serierne, men hans hurtighed har imponeret stort i motorsports-verdenen, og hans talent og bedrifter bliver derfor sammenlignet med Lewis Hamiltons.

Carlos Sainz Jr. er en utrolig stabil og hurtig kører, som med fire-sæsoners F1-erfaring i bagagen, kan opsætte og administrere bilen, og dermed sikre sig en fordel over sin unge team-kammerat i 2019.

Belgiens Grand Prix 2018. Lando Norris låne raceren fra Fernando Alonso i 1. frie træningBelgiens Grand Prix 2018. Lando Norris låne raceren fra Fernando Alonso i 1. frie træning
Copyright McLaren


Mercedes
Kvalifikation: Lewis Hamilton

Løb: Lewis Hamilton

Valtteri Bottas er en af feltets dygtigste kørere, og har enkelte gange haft overhånden over sin ældre britiske teamkammerat, men engelske Lewis Hamilton har en nærmest umenneskelig stabilitet og hurtighed, som gør ham tæt på umulig at slå, når han kører i sin Mercedes.

Lewis Hamilton og Valtteri BottasLewis Hamilton og Valtteri Bottas
Copyright Mercedes


Red Bull
Kvalifikation: Max Verstappen

Løb: Max Verstappen

Max Verstappen er en af sportens helt store stjerner, som med sin hurtighed og aggressivitet har sikret sig massevis af point og podieplaceringer.
Helmut Marko (rådgiver hos Red Bull), har udtalt at Verstappen er hurtigere end Gasly, så kvalifikationsduellen burde ikke være noget problem at vinde.

Eneste problem for Verstappen er, at han ofte bliver for utålmodig og overmodig i sin kørsel, og tager for mange unødvendige chancer, som ofte resulterer i hændelser og uheld, som koster vigtige VM-point.

Verstappen er en af de hurtigste i F1, men han skal lære at holde hovedet koldt og lade være med at begå dumme fejl, fordi ellers så tager Gasly de VM-point som Verstappen mister, og dermed kan franskmanden ende foran i mesterskabet.

Belgiens Grand Prix 2018. Max Verstappen slutter 3'erBelgiens Grand Prix 2018. Max Verstappen slutter 3'er
Copyright Red Bull Contentpool


Haas
Kvalifikation: Romain Grosjean

Løb: Kevin Magnussen

Selvom undertegnede sidder med klaphatten på og hepper på danske Kevin Magnussen, så kan man ikke komme udenom det faktum, at hvis alting spiller for Grosjean, så er han en af de hurtigste kvalifikationskørere (hvis ikke DEN hurtigste) i hele F1-feltet.

Eneste ulempe for franskmanden er, at han ofte laver mange kørefejl, og har svært ved at ’køre udenom’ bilens eventuelle fejl.

Danske Kevin Magnussen er en sand kriger på racerbanen. Sjældent har sporten set en så passioneret F1-kører, og stabil arbejdshest, som den danske viking fra Roskilde.

Magnussens evne til at levere overhalinger, administrere bilen under løbet, og forsvare sig mod de andre kørere, er simpelthen et kunstværk at sidde og betragte, og er lige et niveau højere end sin franske teamkammerat.

Ruslands Grand Prix 2018. Kevin Magnussen og Romain Grosjean har kontrakt i 2019 også!Ruslands Grand Prix 2018. Kevin Magnussen og Romain Grosjean har kontrakt i 2019 også!
Copyright Haas F1


Ferrari
Kvalifikation: Sebastian Vettel

Løb: Charles Leclerc

Med fire-mesterskaber i bagagen og mere end ét årtis erfaring fra Formel 1-sporten, så er Sebastian Vettel en rutineret herre, som har overhånden over sin unge teamkammerat, og som kender alle de små tricks i sporten.
Derfor vil Sebastian Vettel have en fordel hvad angår kvalifikationen.

Mange vil nok ikke gætte at Leclerc vinder løbs-duellen, men hvis man tager de to kørere over de seneste to år, så har Vettels sæsoner været præget af utallige kørefejl, som har kostet ham mesterskabet i begge sæsoner.

Leclerc har imponeret alle ved at have total dominans i F2-serien i 2017, og i 2018-sæsonen ved nærmest at være umenneskelig hurtig i forhold til sin teamkammerat.

Hvis Vettel derimod finder ro og vender tilbage til tidligere tiders høje niveau, så vil Vettel have den største chance af de to, for at vinde duellen i både kvalifikation og løb.

Sebastian VettelSebastian Vettel
Copyright Ferrari


Racing Point
Kvalifikation: Sergio Perez

Løb: Sergio Perez

Der hersker vidst ingen tvivl om, hvorfor Lance Stroll fik sædet hos Racing Point, i stedet for Mercedes-talentet Esteban Ocon.

FIA deler ikke bare super-licenser ud til alle kørerne der spørger pænt. Kørerne skal køre sig til bestemte resultater, som så giver dem adgang til licensen.

Derfor har Lance Stroll selvfølgelig også præsteret i junior-kategorierne, for at kunne få sin super-licens, og dermed køre i F1.

Selvfølgelig kræver det også et vist talent alene det at køre en Formel 1 bil, men indtil videre virker det til at Strolls præstationer i Formel 1, har været ét helt niveau under resten af feltet (med undtagelse af podieplaceringen i Baku 2017).

Aserbajdsjans Grand Prix 2017 - Lance Strolls sensationelle tredjepladsAserbajdsjans Grand Prix 2017 - Lance Strolls sensationelle tredjeplads
Copyright Williams F1


Alfa Romeo Sauber
Kvalifikation: Kimi Räikkönen

Løb: Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen er en legende i Formel 1, og mange Formel 1-fans åndede lettet op, da den iskolde finne valgte at fortsætte i F1 for Alfa Romeo Sauber.

Antonio Giovinazzi er en ung italiensk racerkører, som er tilknyttet Ferraris junior-program.
Giovinazzi er en fantastisk racerkører, som er lynende hurtig bag rattet af en racerbil, så derfor bliver der også kamp til stregen imellem de to ’kamphaner’.

Hvis man så sammenligner Giovinazzis to Formel 1-løb på Cvet, sat op imod Kimi Räikkönens 16-sæsoner i Formel 1 for sportens største teams, så bliver kampen om at vinde teamduellen, en meget stor mundfuld for den unge italiener.

USAs Grand Prix 2018. Kimi Raikkonen vinder løbet. Kimi på podietUSAs Grand Prix 2018. Kimi Raikkonen vinder løbet. Kimi på podiet
Copyright FerrariSe statistikken for 2018 hér

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.Mest læste nyheder

Ny simulator skal hjælpe Haas under løbsweekenderne Ny simulator skal hjælpe Haas under løbsweekenderne
McLaren vil halvere McLaren vil halvere
The show must Grosjean The show must Grosjean
Nej til Alonso, men måske til Verstappen Nej til Alonso, men måske til Verstappen
Verstappen: Hamilton har været heldig Verstappen: Hamilton har været heldig
Alonso var tæt på come back Alonso var tæt på come back
Ny vind til McLaren Ny vind til McLaren
Carlos Sainz giver simulatoren en chance Carlos Sainz giver simulatoren en chance
Vettel har stadigvæk VM-drømme hos Ferrari Vettel har stadigvæk VM-drømme hos Ferrari
Verstappen reagerer på Gasly nyheden Verstappen reagerer på Gasly nyheden