Resultater fra Monacos Grand Prix:
  • 1. Frie Træning
  • 3. Frie Træning
  • Startopstilling
  • 2. Frie Træning
  • Kvalifikationen
  • Løbsresultat

Haas bekræfter kørerne til 2020-sæsonen

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 19/9 klokken 10:09
Haas F1-team har for få dage siden mistet deres storsponsor. Idag har holdet så en glædens dag, da de har valgt at annoncere deres kørere til 2020-sæsonen.

Günther Steiner.
Copyright BMF1


Haas-teamet har længe spekuleret over hvem der skulle køre deres racere i 2020-sæsonen. I Belgien bekræftede Günther Steiner, at Kevin Magnussen allerede havde en kontrakt. Steiner var dog stadigvæk usikker på hvem der skulle køre den anden racer - lige indtil idag.

Der har længe været spekulationer i medierne om, at Nico Hülkenberg var storfavorit til at køre for det amerikanske team, og at Grosjean var på vej til FE.

Men nu tyder det på, at de to roller godt kan være byttet om.

Haas F1-team har idag annonceret, at de har valgt at annoncerede, at kørerne for 2020-sæsonen hedder Romain Grosjean og Kevin Magnussen.

Breaking news: Haas-teamet bekræfter Romain Grosjean og Kevin Magnussen til 2020. Breaking news: Haas-teamet bekræfter Romain Grosjean og Kevin Magnussen til 2020.
Copyright Haas F1


Et stort chok for de fleste i paddocken, men samtidig baseret på et ønske fra teamet om at bruge ham til at udvikle teamet fremad.

“Erfaring, og behovet for det, har været en af hjørnestenene for Haas F1-team, og med Romain Grosjean og Kevin Magnussen som kørere for teamet i 2020, så fortsætter vi med at have en kørersammensætning der tilbyder os en solid platform til at fortsætte vores vækst” udtaler teamchef Günther Steiner.

“Deres forståelse for hvordan vi fungerer som team, og vores viden om hvad de kan levere bag et rat, giver os en værdifuld kontinuitet, og et stærkt fundament at fortsætte med at bygge vores team omkring”.

“Det har været et hårdt år for os i 2019 med den svingende performance fra VF-19. Men vores evne til at udnyttet fores kombinerede oplevelser, vil hjælpe os med at lære, forbedre og komme videre som en enhed i 2020” slutter Günther Steiner.

Romain Grosjean startede hos det amerikanske team tilbage i 2016, og har scoret 102 point af teamets samlede pointhøst på 195 point.

Grosjean er kendt for at være ene af de hurtigste kørere i hele feltet, over en enkelt omgang. Men svingende resultater de sidste par år, har gjort det svært for franskmanden at levere sit fulde potentiale. Men nu får han altså chancen igen.

Romain Grosjean, Englands GPRomain Grosjean, Englands GP
Copyright BMF1


Selv siger Romain Grosjean “Jeg har altid udtalt, at det var mit ønske at fortsætte hos Haas F1-team, og fortsætte med at bygge på teamets resultater”.

“Jeg har været her siden begyndelsen, og set det arbejde som både Gene Haas og Günther Steiner putter i teamet for at gøre det konkurrencedygtigt. Jeg er naturligvis meget glad for at fortsætte med at være en del af dét”.

“Vi har haft vores udfordringer i denne sæsonen, men vi vil både bruge erfaringerne fra sidste år, og dette år, til at rykke fremad i 2020.”

“Jeg ser frem til at arbejde med Kevin Magnussen, og hele teamet, og fortsætte vores rejse sammen” slutter Romain Grosjean.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.Mest læste nyheder

Renault-koncernen i krise Renault-koncernen i krise
Prost: Ingen kopi-racere i F1 Prost: Ingen kopi-racere i F1
Gang i Vettel rygterne Gang i Vettel rygterne
Vettel, Wolff og Aston Martin: En plan B? Vettel, Wolff og Aston Martin: En plan B?
Aitken fortryder ikke sit farvel til Renault Aitken fortryder ikke sit farvel til Renault
Er USA's grandprix også i fare? Er USA's grandprix også i fare?
Hockenheim melder sig klar Hockenheim melder sig klar
Nye budgetter og nye regler Nye budgetter og nye regler
Otte F1-kørere i Monacos virtuelle løb Otte F1-kørere i Monacos virtuelle løb
Suzuka med tilskuere Suzuka med tilskuere