Resultater fra Frankrigs Grand Prix:

Canadas GP: Kvalifikationen. Vettel slår dem alle

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 9/6 klokken 21:06
Sebastian Vettel sikrer sig sin pole position nummer 54 i Canadas Grand Prix. Kevin starter som nummer 11. efter holdkammeraten, Grosjean, ikke engang nåede ud af pitten før motoren stod af.

Canadas Grand Prix 2018.
Copyright Ferrari


Kvalifikationen fra Gilles Villeneuve banen blev først for alvor spændende i de sidste to minutter. Men dér var der også spænding for alle pengene og intet var afgjort før til sidst.


Q3 var udramatisk, men spændende. Banerekorden blev slået gang på gang, først af Bottas og dernæst Vettel. Red Bull valgte at vente på Ferrari og Mercedes før de satte de første hurtige omgange. Dog var det tydeligt at Red Bull stadig ikke er hurtige nok til at udfordre Ferrari når det gælder.

Kimi Raikkonen får ikke forbedret sin omgangstid til sidst pga en fejl tidligt på omgangen. For Hamilton er det også en kørefejl som sender ham tilbage på 4. pladsen. Kvalifikationen slutter med Vettel på Pole Position. Bottas tager 2. pladsen og Max Verstappen er 3'er.


I Q2 måtte Kevin Magnussen se sig slået ud med 11. bedste tid. Trafikken var en afgørede faktor til sidst, hvor der var kø for enden af langsiden, inden den berømte chikane op mod start-mål. Mon ikke der kommer indskærpede regler omkring hvor langsomt man må køre. Det kunne være gået galt, hvis der var kommet en hurtig bil rundt med så mange næsten stoppede racere på banen.

Med 11. bedste tid, så kan Kevin selv vælge dæk til starten (Top-10 kørerne fra Q3 skal køre på samme dæk som deres hurtigste i Q2 er sat på, red.) og dette kan blive afgørende for at lægge en strategi som rykker Kevin op i pointene.Canadas Grand Prix 2018. Kevin Magnussen på vej ud af pitten på Gilles Villeneuve banen
Copyright Haas F1I Q1 var det begge Williams-racere, Ericsson og Gasly som blev elimineret. Erisson kom for tæt på betonmuren i et sving, og ødelagde forreste hjulophæng. Gasly blev overraskende slået af Brendon Hartley, som ellers er blevet rygtet på vej ud af teamet pga manglende resultater.Canadas Grand Prix 2018. Wall of champions med en Sauber på vej mod målstregen
Copyright Sauber


Kevins holdkammerat, Romain Grosjean, mistede sin motor i en kæmpe sky af hvid rød/damp så snart han forlod pitten på vej ud til Q1. Hele formiddagen havde teamet arbejde på at finde et problem med motoren. Det lykkedes tilsyneladende ikke 100%. Skuffende for franskmanden, som så må starte sidst i morgen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.Mest læste nyheder

Renault: Red Bull kommer til at fortryde Renault: Red Bull kommer til at fortryde
Officielt: Red Bull vælger Honda Officielt: Red Bull vælger Honda
Frankrigs GP - Kvalifikationen LIVE: Hamilton på pole Frankrigs GP - Kvalifikationen LIVE: Hamilton på pole
Det bliver hårdt at komme tilbage! Det bliver hårdt at komme tilbage!
Helmut Marko: Renault har tvunget os til skifte Helmut Marko: Renault har tvunget os til skifte
Williams: Vi har ikke givet op! Williams: Vi har ikke givet op!
McLaren jagter Ricciardo McLaren jagter Ricciardo
Frankrigs GP: 2. frie træning - Hamilton hurtigst Frankrigs GP: 2. frie træning - Hamilton hurtigst
Christian Lundgaard debuterer i GP3 i Formel 1 weekend Christian Lundgaard debuterer i GP3 i Formel 1 weekend
Mercedes med nye opdateringer, men …	Mercedes med nye opdateringer, men …